2017. január 14., szombat

Ha szabadság, akkor demó torták!

A műhely csak január 10. keddel nyit újra, így volt karácsony óta két és fél hét szabink! De nem unatkoztam ám ebben az időszakban sem! A karácsonyt természetesen barátommal és a családdal töltöttem, de már egy ideje lebeszéltem főnökömmel, hogy január első hetében készítek pár demó tortát amit majd kirakhatunk az átadóba. Egy ásványos fixen tervben volt, és karácsonyra kértem/kaptam egy új technikához eszközöket, illetve könyvet és online tanfolyamot, úgyhogy egy olyan tortát is szerettem volna mindenképpen csinálni!.
Íme a heti termés!

Geode Cake:


Az ásványos a a szívem csücske. ^^ Újfajta arany és ezüst festékünk van, úgyhogy ezekkel valami eszméletlen szép lett. ^^  
itt vannak korábbi társai: 
második műhelyi ásványos

Mint a korábbi tortáknál, most sem szeretném megosztani a készítést. :) ha érdekel, vegyétek meg a tanfolyamot. :)

A bevonáshoz itt egy kis képes segítség: (bocsánat a homályos képért)




Újévi torta:
A Tortadíszítés magazin megint meghirdetett egy versenyt mikulás, karácsony illetve újév témában! Én az utóbbit választottam, egyrészt azért hogy kipróbálhassak pár régóta vágyott technikát, másrészt pedig, hogy alkalmas legyen egy szép dísztortára a vitrinben. Nincs bajom a mikulással vagy karácsonnyal, csak nem érzem úgy, hogy demó tortának illő témák lennének. 

Készítettem pár képet a készítésről, de bocsássatok meg, elég foghíjas lett. elfelejtettem sajnos. :( Mint mostanában annyi mindent. 



Nagy dilemmám volt azonban. Nem tudtam eldönteni, hogy zselatin gömbökkel vagy nélkülük küldjem be a tortát. Tartottam is róla egy szavazást a családom és a kocka barátaim körében, és a gömbös nyert. De azért mindegyiknek megvan az előnye. :) A sima egyszerű és elegáns, a gömbössel viszont került bele picit több szín, és bemutathattam egy újabb technikát is.
Zselatin gömböket is először csináltam, úgyhogy kísérleteztem is vele egy kis ideig. Néztem jó sok videót, itt van a legjobb amit találtam róla: gelatin bubbles
Amikre rájöttem a kísérletek során...vagyis inkább utána néztem meg kitapasztaltam:
  • az általános alap arány 1:2, tehát egy ek. zselatinhoz 2 ek. víz
  • Horváth Rozit használtam, ahhoz lehet érdemesebb 1 kanállal több vizet használni, mert az nagyon hamar megkötött, és így nehézkes volt lecsöpögtetni a maradékot
  • a zselatin lapokkal is működik, csak melegítsétek fel az egész lapot, nem kell áztatni
  • vízibombát érdemes mindenképpen használni, az lesz kis méretben is kerek
  • nem kell semmilyen olajat rákenni a lufik felületére, megfelelő száradási idő után minden probléma nélkül ki lehet szedni a lufikat
  • Két rétegnyi fedés elég a Horváth Rozis zselatingömbökhöz, nem kell több
  • lehetőleg porfestékkel színezzünk, mert a gél állagú festék lassabban szárad
  • elkészítés után érdemes legalább egy éjszakát száradni hagyni a gömböket

Az alsó szinthez videós segítség: gold sequin cake
Ideg őrlő munka az biztos. Én jégzselé helyett ragasztóval kentem le a tortát (cmc+ víz), teljesen jól működik az is.

Fatörzs csokorral:

Főnököm esküvői tortáján szerepeltek ezek a virágok és szívek Őket nem én készítettem, de úgy sajnáltam, hogy csak egy sima hungarocell hengeren nyugszanak. Ezért is csináltam hozzájuk egy fatörzset! Ehhez egy korábbi posztomat tudom segítségként linkelni, mindent megtaláltok ott a festésről: nagymamák karácsonyi ajándéka
Itt nem kellett alufóliával burkolt alapot készítenem, csak fogtam az egyik hungarocell hengert, és két részletben bevontam. Előbb a tetejét egy világosabb anyagból, majd az oldalát. Méretre vágásnál azonban a tetején hagytam egy kis peremet, melyet befele tűrtem, így megalkotva a törzs szélét. 

Az alap elkészítése után megfestettem a leveleket, majd a virágokat három csokorba kötöttem, és beleszúrtam a tortába. 

Az új technika! 


Hát nekem ez szerelem. ^^  Igaz, 13 óra volt csak megfesteni. :D De ha van kedved meg türelmed az ilyesmihez, akkor nagyon fogod élvezni. :) A technika kitalálója Lindy Smith. Karácsony előtt megtaláltam a tanfolyamát craftsyn, ezt is kértem barátomtól ajándékba. Megkaptam hozzá az eszközöket is, és ezt a könyvet: Simply Modern Wedding Cakes
A könyvben is és a tanfolyamon is több tortát is bemutat a készítő, úgyhogy ha érdekel, bátran vegyétek meg, megéri szerintem. Én az airbrush tanfolyam kivételével mindig csak online tanultam, nem is éreztem most sem hátrányát ennek. :)
Mint minden tanfolyamos tortánál , most sem szeretnék más technikájával kérkedni, illetve más keresetét ezzel csökkenteni, úgyhogy ha érdekel titeket a készítés, itt a link, nézzétek meg a tanfolyamot :) :
tanfolyam elérhetőség

Itt a teljes torta, minden szögből! ^^
Nekem a harmadik képen a hátulja a kedvencem. :P



Ha tetszenek a munkáim, kérlek like-oljátok "Bubu Tortavilága" facebook oldalam!

Sziasztok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése